13 september 2015: Open Monumentendag op Westerveld

Op zondag 13 september 2015 neemt Begraafplaats & Crematorium Westerveld deel aan de landelijke Open Monumentendag. U kunt een wandeling maken door het monumentale gedenkpark, waarbij u middels een routebeschrijving meer te weten komt over de historie en bijzondere monumenten die op Westerveld te vinden zijn.

Kunst en Ambacht
Dit jaar heeft Open Monumentendag als thema ‘Kunst & Ambacht’. Het monument is de plaats waar veel ambachten samenkomen. En als een van oudste particuliere begraafplaatsen en het eerste crematorium van Nederland is het niet vreemd dat in het gedenkpark - dat zelf ook een rijksmonument is - veel monumenten te vinden zijn; elk met een eigen verhaal. Gelegen in een prachtig duingebied was Westerveld ooit een statige buitenplaats. Het voormalige landgoed, dat ruim 31 hectare groot is en tal van monumenten telt, heeft een heel eigen identiteit. Het hoogteverschil en de grote verscheidenheid aan groen zijn naar Nederlandse begrippen uniek. Westerveld is dan ook, naast een laatste rustplaats, een geliefd wandelgebied.

Monumentale ontdekkingstocht
De routebeschrijving is verkrijgbaar in het Petit café Westerveld. Hier bent u ook welkom voor meer informatie en voor een kop koffie of thee met lekkernij. Tijdens Open Monumentendag is hier ook ‘Westerveld, een monumentale ontdekkingstocht’ - een uniek naslagwerk over de bijzondere monumenten op Westerveld -, inclusief plattegrond verkrijgbaar voor slechts € 12,50. Ook te koop voor een speciale prijs (€ 12,50): ons prachtige boek over de bijzondere geschiedenis van Westerveld, inclusief cd met een selectie van de meest vertolkte muziek tijdens uitvaarten sinds 1888.

Iedereen is van harte welkom.

 

Terug