Bezoek Westerveld tijdens Open Monumentendag 2016

Op zondag 11 september 2016 neemt Begraafplaats & Crematorium Westerveld deel aan de landelijke Open Monumentendag. U kunt een rondwandeling maken door het monumentale gedenkpark. Deze route is onderdeel van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Een routebeschrijving is verkrijgbaar in Petit Café Westerveld, deze dag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Het gedenkpark is geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Iconen en symbolen
Het landelijke thema van de Open Monumentendag is Iconen en symbolen; beelden of tekens die ons iets bijzonders willen vertellen. Monumenten kunnen een iconische waarde hebben, omdat ze symbool staan voor onze cultuur en nauw verbonden zijn met onze identiteit. Veelal is in het ontwerp gebruik gemaakt van verschillende symbolen: tekenend voor de tijd, de religie of overtuiging van de overledene. In het gedenkpark van Westerveld - dat zelf ook een rijksmonument is – zijn veel monumenten te vinden; elk met een eigen verhaal.

Petit Café Westerveld
In het Petit café Westerveld bent u welkom voor meer informatie en voor een kop koffie of thee met lekkernij of ons speciale wandelarrangement. Tijdens Open Monumentendag is hier ook het boek ‘Westerveld, een monumentale ontdekkingstocht’ verkrijgbaar voor slechts € 12,50. Bij gebruik van een consumptie in het Petit Café geldt zelfs een speciale prijs van € 9,50. Ook te koop is het prachtige boek over de bijzondere geschiedenis van Westerveld, inclusief cd met een selectie van de meest vertolkte muziek tijdens uitvaarten sinds 1888, voor een speciale prijs van € 7,50.

Iedereen is van harte welkom.

 

Terug