Bijzondere avondwandeling door gedenkpark Westerveld

Op initiatief van de Association of Significant Cemeteries (ASCE) wordt in Europa al jaren een ‘Week van de Begraafplaats’ georganiseerd, dit jaar voor het eerst ook in ons land (31 mei t/m 8 juni). Als eerste begraafplaats in Nederland die tot de prestigieuze ASCE mocht toetreden, organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld op dinsdag 3 juni een bijzondere avondwandeling door het monumentale gedenkpark. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom. Om 19.30 uur gaat de wandeling van start. De wandeling, onder leiding van deskundige gidsen, leidt langs bijzondere monumenten en toont de schoonheid en natuur van het park. Aanmelden kan tot 31 mei via info@bc-westerveld.nl.

Geschiedenis
De avondwandeling over het gedenkpark is een unieke ervaring. De geschiedenis van Westerveld is namelijk nauw verweven met de historie van begraven (en cremeren) in Nederland. Dat is terug te zien in de verschillende graven, zerken, monumenten en de mausolea. Én veel bekende mensen vonden op Westerveld hun laatste rustplaats. Kunstenaars, politici, hervormers, pioniers, maar ook mensen uit de radio- en televisiewereld.

Eerste Nederlandse lid van ASCE
Westerveld is niet zomaar een laatste rustplaats. Het is ook één van de eerste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888). En het eerste crematorium van Nederland is er gevestigd. De begraafplaats is organisch, heuvelachtig en weelderig groen. Niet vreemd dus dat Westerveld in 2010 als eerste begraafplaats in Nederland mocht toetreden tot de ASCE. Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Andere leden zijn onder andere het monumentale Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.