Concerto in Memoriam op 6 juni met Westlands Mannenkoor

Aan het definitieve programma wordt nog gewerkt, maar tijdens het jaarlijkse Concerto in Memoriam, dit jaar op zondag 6 juni, zal het Westlands Mannenkoor de muzikale invulling verzorgen. Het Concerto in Memoriam – het vrij toegankelijke herdenkingsconcert in het gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld – wordt sinds 1994 elk jaar bezocht door duizenden bezoekers. Iedereen is welkom.

Westlands Mannenkoor
Het Westlands Mannenkoor is met ruim 150 leden een van de grotere mannenkoren in Nederland. Het gerenommeerde koor, dat in 1956 werd opgericht, is zowel in eigen land als internationaal alom bekend. Veel bekende artiesten en musici hebben aan de concerten, radio- en TV optredens medewerking verleend. Van de talloze radio en televisie optredens is die aan de televisieserie ‘De glazen stad’ – met de herkenningsmelodie door het koor - een bekende. In de loop der jaren zijn diverse lp’s, cd’s en dvd’s uitgebracht. Hiervoor werd samengewerkt met onder andere Nana Mouskouri, het Metropole Orkest en Ernst Daniël Smid.

Bij haar 50-jarig jubileum voerde het Westlands Mannenkoor – dat onder leiding staat van dirigent Hans de Wit - een concert uit met medewerking van een groot symfonieorkest; bariton Henk Poort, sopraan Wilma Bierens en Joep Moonen (vleugel). Vorig jaar trad het koor op in de Haagse Ridderzaal ter gelegenheid van het 400-jarig jubileum van de Holland-America Friendship Foundations.

Voor meer informatie over het Concerto in Memoriam klik hier.