Drukbezochte Open Dag op 19 april

Begraafplaats & Crematorium Westerveld heeft op 19 april 2009 een Open Dag georganiseerd met als thema ‘Vergeet mij niet’. Vele honderden bezoekers kwamen kennismaken met de werkwijze en dienstverlening van Westerveld.

Programma
Tijdens de Open Dag waren bijna alle ruimtes toegankelijk en werden diverse uitgebreide rondleidingen gegeven. De karakteristieke aula’s, de verschillende condoleanceruimtes, de crematieruimte en de toonkamer waar talloze urnen, assieraden en monumenten te bekijken waren, stonden allen open voor het publiek. Ook de nieuw geopende Villa Westerveld, die na de Open Dag in gebruik is genomen, kon bekeken worden.

Positieve reacties
Er klonken veel positieve reacties. Zo werden de rondleidingen als bijzonder informatief ervaren. Ook was men erg enthousiast over de gerenoveerde, monumentale Villa Westerveld, die twee dagen voor de Open dag officieel geopend was. Vooral de twee sfeervolle rouwkamers - die voor nabestaanden 24 uur per dag toegankelijk zijn - werden erg gewaardeerd.

Onder de bezoekers waren ook veel kinderen. Voor hen was een speciale puzzeltocht gemaakt om zo op een wat speelsere manier wat meer informatie te geven over begraven en cremeren.


Foto's: Frits Houtgraaf

Terug