Drukke 'Historische' Open Dag

Begraafplaats & Crematorium Westerveld organiseerde op 6 april een Open Dag. Zeker duizend mensen bezochten het gedenkpark.

De Open Dag had een historisch tintje. Zo is het dit jaar honderd jaar geleden dat de eerste crematie in Nederland plaatsvond, in het Crematorium Westerveld. Om die historie te benadrukken waren medewerkers gekleed in kostuums en stond meteen bij binnenkomst een loopkoets van honderd jaar geleden naast een moderne rouwauto.

Op de speciaal ingerichte minibeurs kregen bezoekers voorlichting over de uitgebreide dienstverlening van Westerveld. Unieke grafbeplantingsmogelijkheden en eigentijdse gedenkmonumenten werden hier gepresenteerd. Het gevarieerde cateringaanbod uit eigen keuken viel bijzonder in de smaak bij de vele bezoekers. Voor kinderen was een speurtocht georganiseerd, waar maar liefst vijftig kinderen aan deelnamen.

De belangstelling was enorm en er klonken veel positieve reacties. “Heel mooi om te zien dat er zo goed ingespeeld wordt op de wensen van tegenwoordig”, was één van de reacties, net als “we hebben heel veel gehad aan deze dag, veel dank”.