Enthousiaste reacties avondwandeling

Op 3 juni organiseerde Westerveld een bijzondere avondwandeling door het monumentale gedenkpark. Circa tweehonderd mensen gingen in groepen onder leiding van deskundige gidsen langs verschillende bijzondere graven, zerken, monumenten en mausolea. Ook graven van bekende mensen, zoals kunstenaars en politici werden bezocht. “Het was een unieke ervaring, geweldig om ’s avonds door het heuvelachtige park op zoveel bijzondere plekjes te komen. Ik ga dan ook zeker de wandeling die Westerveld met informatieborden door het park heeft gemaakt binnenkort nog een keer zelf lopen”, aldus een enthousiaste bezoekster. 

Voorafgaande aan de wandeling werd een lezing gegeven door de heer William Arfman, promovendus religiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Hij vertelde over de ‘levendigheid’ van begraafplaatsen en gaf een overzicht van plechtigheden door de jaren heen. 

‘Week van de Begraafplaats’
De wandeling werd georganiseerd in het kader van de ‘Week van de Begraafplaats’, die op initiatief van de Association of Significant Cemeteries (ASCE) al jaren in Europa wordt georganiseerd. Dit jaar voor het eerst ook in ons land. Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed; Westerveld mocht als eerste begraafplaats in Nederland toetreden tot de tot de prestigieuze ASCE. Andere leden zijn onder andere het monumentale Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.

Terug