Gedenkwaardig Concerto in Memoriam 2012

“Tijd heelt alle wonden. Daarmee troosten we elkaar vaak bij het verlies van een geliefde. We proberen elkaar daarmee op te beuren. Zo in de trant van: het is heel erg wat er is gebeurd, het is vreselijk dat je een dierbare hebt verloren, maar……..over een poosje zijn er alleen nog de goede herinneringen. Troost je nu maar met die gedachte. De tijd heelt alle wonden en dus: je moet er even doorheen. Ik zou willen dat ik zo eenvoudige woorden van troost zou kunnen spreken, maar zo is het niet.” Zo sprak burgemeester van Alphen aan den Rijn Bas Eenhoorn in zijn Woord van Troost tijdens het Concerto in Memoriam op 10 juni 2012 in het gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld.

Het historische gedenkpark was zoals elk jaar een uniek decor voor het herdenkingsconcert. Ruim vijf en een half duizend mensen waren aanwezig om te luisteren naar het Woord van Troost, the Last Post en de voordracht van een bijzonder gedicht. De muzikale invulling werd verzorgd door het bekende Westlands Mannenkoor. Zij voerden onder andere het Ave Verum van Mozart, Die Nacht van Schubert en het Pelgrimskoor uit de opera Tannhäuser uit. Daarnaast zongen de mannen meer populaire stukken als Hallelujah van Leonard Cohen, Morning has broken van Cat Stevens, My way van Paul Anka en Zing, vecht, huil, bid van Ramses Shaffy.

Met het inmiddels traditionele Concerto in Memoriam, dat voor het eerst in 1994 gehouden werd, wil Begraafplaats & Crematorium Westerveld iedereen de mogelijkheid bieden om hun dierbaren te gedenken. Het herdenkingsconcert is dan ook voor iedereen vrij toegankelijk. In 2013 organiseren wij een bijzonder Concerto in Memoriam. 2013 is namelijk een jubileumjaar. Niet alleen bestaat de begraafplaats dan 125 jaar, maar het is ook 100 jaar geleden dat het crematorium - het eerste in Nederland - haar deuren opende. Het Concerto vindt in 2013 plaats op zondag 2 juni.

Woord van Troost - Bas Eenhoorn