'Historische' Open Dag

Op zondag 6 april opent Begraafplaats & Crematorium Westerveld haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te zien wat de mogelijkheden rondom een plechtigheid zijn. Een bijzondere Open Dag, want in april is het ook 100 jaar geleden dat de eerste crematie plaatsvond in het Crematorium Westerveld – het eerste crematorium van Nederland.

Tijdens de Open Dag zijn alle ruimtes geopend. U kunt een kijkje nemen in de aula’s, de condoleanceruimtes en de crematieruimte, maar ook een wandeling maken door het uitgestrekte gedenkpark. Medewerkers van Westerveld beantwoorden al uw vragen. U ervaart het Westerveld van vroeger en nu, waar op ludieke wijze aandacht aan wordt besteed. Ook kinderen zijn van harte welkom.

Historie
In april 1914 – 100 jaar geleden – vond in Crematorium Westerveld de crematie van de arts C.J. Vaillant plaats. Het was de eerste crematie in Nederland. Er is in de afgelopen 100 jaar op het gebied van dienstverlening en mogelijkheden rondom een plechtigheid veel veranderd. Om dat te laten zien wordt op 5 en 6 april door tal van crematoria een Open Dag georganiseerd.