Indrukwekkend Concerto in Memoriam 2009

Gisteren – op zondag 7 juni – vond weer het traditionele Concerto in Memoriam plaats in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. Met rond de 4800 bezoekers werd het herdenkingsconcert ook dit jaar zeer druk bezocht.

De muziek werd verzorgd door het orkest ‘Colla Voce’ (onder leiding van Bob Berkemeier), sopraan Clara de Vries en violist Loek Lufting. Er was weer alles aan gedaan om de bezoekers een breed programma aan te bieden. Zo werden onder andere stukken van Grieg, Berlioz en Mozart uitgevoerd, terwijl ook ‘Summertime’ uit de musical Porgy and Bess van George Gershwin ten gehore werd gebracht.

Tijdens het Concerto in Memoriam werd door de dichter F. Starik het speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht ‘Op wonderbaarlijke wijze’ voorgedragen. Indrukwekkend was zeker ook het Woord van Troost van Arjan Erkel, die uitvoerig sprak over zijn ingrijpende ervaringen toen hij voor Artsen zonder Grenzen in Dagestan zat en daar meer dan zeshonderd dagen ontvoerd werd door rebellen. Voor de tekst van zijn Woord van Troost klikt u hier. Voor het welkomstwoord van de heer J.M.H.J. Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep', klikt u hier.

Met het jaarlijkse Concerto in Memoriam wil Westerveld zoveel mogelijk mensen een mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken. Daarom is het concert ook vrij toegankelijk. In 2010 wordt het Concerto in Memoriam gehouden op zondag 6 juni. Iedereen is van harte welkom.