Indrukwekkend Concerto in Memoriam 2011 (video)

“Het klinkt paradoxaal, maar de treurigste begrafenissen zijn die waarbij geen verdriet is. Verdriet is naar, maar inhoudsvol. Ook als iemand op hoge leeftijd sterft, na een rijk en voltooid leven, is er het verdriet van het afscheid, van het gemis. De mate van het verdriet zegt iets over de kostbaarheid van wat er was.” Met deze woorden begon schrijver, wetenschapper en oud-politicus Jan Terlouw zijn woord van troost tijdens het Concerto in Memoriam 2011, dit jaar op zondag 5 juni.

Het jaarlijkse herdenkingsconcert in het gedenkpark van Westerveld wordt elk jaar bezocht door duizenden mensen. Naast het Woord van Troost bestond het bijzondere programma uit de voordracht van een gedicht, The Last Post en de uitvoering van onder meer het ‘Sinfonia da Requiem’ van Benjamin Britten door het internationaal bekende orkest Holland Symfonia. Ook werd een vioolconcert van Mendelssohn uitgevoerd met als soliste de internationaal bekende violiste Isabelle van Keulen.

Met het inmiddels traditionele Concerto in Memoriam, dat voor het eerst in 1994 gehouden werd, wil Begraafplaats & Crematorium Westerveld iedereen de mogelijkheid bieden om hun dierbaren te gedenken. Het herdenkingsconcert is dan ook voor iedereen vrij toegankelijk. In 2012 zal het Concerto in Memoriam op zondag 10 juni plaatsvinden.

Welkomstwoord
Woord van Troost - Jan Terlouw