Indrukwekkend Concerto in Memoriam

Indrukwekkend Concerto in Memoriam“Wat goed dat u ondanks het slechte weer met zo veel naar hier bent gekomen.” Hiermee begon Leo Fijen, bekend van onder meer het KRO programma Kruispunt, zijn Woord van Troost tijdens het jaarlijkse Concerto in Memoriam in het gedenkpark van Westerveld, dit keer op zondag 6 juni. Elk jaar komen duizenden mensen (dit keer zo’n 3.500) naar het inmiddels traditionele Concerto in Memoriam, dat voor de eerste keer in 1994 georganiseerd werd. Met dit herdenkingsconcert in de open lucht wil Begraafplaats & Crematorium Westerveld iedereen de mogelijkheid bieden om hun dierbaren te gedenken. Het herdenkingsconcert is dan ook voor iedereen vrij toegankelijk.

In zijn indrukwekkende Woord van Troost was veel van wat Leo Fijen vertelde gebaseerd op zijn eigen ervaringen en op de vele persoonlijke gesprekken die hij voerde voor de verschillende boeken die hij schreef over rouw en troost*.

Naast het Woord van Troost bestond het programma uit de voordracht van een gedicht, The Last Post en de uitvoering van diverse muziekstukken waarvoor dit jaar het Westlands Mannenkoor was uitgenodigd. Naast muziek van Händel en Verdi werden ook meer eigentijdse stukken uitgevoerd zoals The Rose, Climb ev’ry mountain en Zing, Vecht, Huil, Bid.

In 2011 zal het Concerto in Memoriam op zondag 5 juni plaatsvinden.

U kunt hier downloaden:

Meer informatie over het Concerto in Memoriam

* De boeken van Leo Fijen (verkrijgbaar in de boekhandel):

• De ouders van Volendam, over leven na de dood van je kind, 2006, Ten Have Kampen
  • Het jaar dat mijn vader stierf, briefwisseling met Anselm Grün, 2007, Ten Have Kampen
  • Man onderuit, 2009 Ten Have Kampen
  • Het familiedrama van Zoetermeer, 2010, Ten Have Kampen