Indrukwekkende herdenking Sneevliet op Westerveld

Op 14 april werd bij het Sneevlietmonument op Westerveld de jaarlijkse Sneevliet herdenking gehouden. Leden van het Sneevliet herdenkingscomité en andere belangstellenden kwamen samen en legden rode tulpen bij het monument.

Aan hen die vielen
Het comité organiseert sinds 1953 elk jaar rond 13 april - de dag dat hij in 1942 werd gefusilleerd -  een herdenking, waarbij gelijkgestemden en belangstellenden de herinnering aan de gevallen revolutionair-socialisten en hun strijd voor socialisme en vrijheid levend willen houden. 

Verzetsstrijder in hart en nieren
Henk Sneevliet (1883) was leider van de verzetsgroep. Hij was tot de Duitse inval in Nederland een belangrijke politieke activist. Na een carrière binnen de SDAP en communistische partij richtte hij in 1929 de Revolutionair Socialistische Arbeiderspartij op. Vrijwel direct na de Duitse inval dook hij onder en werd actief in het verzet.

Monumentale ontdekkingstocht op Westerveld
Het Sneevlietmonument is ook, met nog veel andere bijzondere monumenten, te vinden in het naslagwerk ‘Westerveld: een monumentale ontdekkingstocht’. Het boek bevat prachtige foto’s, begeleid door bijzondere verhalen. Het boek is onder andere verkrijgbaar in het Petit Café. U bent hier dagelijks van harte welkom om iets te eten of te drinken.

Terug