Jongeren op zoek naar hun talent

Op 5 april bezochten jongeren van het Track the Talent-project Begraafplaats & Crematorium Westerveld. Ze kregen een uitgebreide rondleiding, een bedrijfspresentatie en maakten kennis met verschillende medewerkers. Track the Talent - een project van Bedrijf en Samenleving Haarlem en omstreken (B & S) – verbindt jongeren op inspirerende wijze met het bedrijfsleven.  

Alle ins & outs
Tijdens het bezoek kregen de jongeren alles te horen over het reilen en zeilen op Westerveld. De rondleiding bracht ze van de aula’s tot de keuken en van de crematieruimte tot het uitgestrekte gedenkpark. Ondertussen hoorden ze over de verschillende functies en banen op Westerveld. “Ik had van tevoren nooit gedacht dat er zoveel medewerkers en verschillende functies op Westerveld zouden zijn”, vertelde één van de deelnemers. “Eigenlijk Is er voor elk wat wils, en ook echt voor alle leeftijden. Misschien werk ik er ooit wel als tuinman, dat lijkt me hartstikke leuk.”

Westerveld: een maatschappelijke onderneming
Westerveld is als onderneming en werkgever betrokken bij de maatschappij en wil daar ook graag iets voor betekenen. Behalve deelname aan het Track the Talent-project werkt Westerveld al jarenlang samen met Paswerk, een reïntegratiebedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We vinden het belangrijk dat iedereen in de samenleving mee kan doen, het spreekt dus voor zich dat wij de initiatieven van Paswerk én van Track the Talent ondersteunen waar mogelijk”, aldus Carla Bosua, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld.

Terug