Maatregelen en richtlijnen (versie 15 okt 2020)

Het is toegestaan om voor meer dan 30 personen een plechtigheid en aansluitend catering te verzorgen. Een veilige omgeving voor iedereen is daarbij uitgangspunt, maar bovenal het blijven zorgen voor een zo waardig mogelijk afscheid. Daar doen we alles aan!

Voor de veiligheid van al onze gasten zijn wel de nodige aanpassingen doorgevoerd. U leest er hieronder meer over.

Rouwbezoeken
In ons rouwcentrum Magnolia zijn wij in staat om bij rouwbezoeken – mits de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden – flexibel te zijn. We wijken uit naar een andere ruimte als het te verwachten aantal gasten het maximum overschrijdt.

De Lavendelsuite in Villa Westerveld is 24 uur per dag toegankelijk. Ook hier vragen wij iedereen 1,5 meter afstand te bewaren.

Aula’s
In al onze aula’s bieden we de mogelijkheid voor een plechtigheid naar wens. Om aan de maatregelen te kunnen voldoen, zijn hier wel aanpassingen aangebracht. Lees meer in deze flyer.

Bijwonen van de plechtigheid via internet
In de Marius Poelzaal én in de Dudokzaal is het mogelijk om de plechtigheid via internet live bij te wonen. Hierdoor is het voor iedereen als het ware toch mogelijk aanwezig te zijn. In verband met de privacy is het wel van belang dat wij hiervoor (via uw uitvaartondernemer) schriftelijk toestemming ontvangen. Meer informatie.

Horecapaviljoen
Wij ontvangen u na de plechtigheid graag in ons Horecapaviljoen, waar we uiteraard zorgen voor correcte hygiëne en veiligheid voor al onze bezoekers.
Vanaf 7 augustus verzoeken wij u om in de condoleanceruimte uw naam, telefoonnummer en e-mailadres in te vullen op een daarvoor beschikbaar formulier. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld, maximaal vier weken bewaard en bij vaststelling van een coronabesmetting alleen aan de GGD verstrekt voor een bron- en contactonderzoek.

Petit Café en bloemen
Onze bloemenkiosk is geopend. Het Petit Café kan door ons als condoleanceruimte worden ingezet en is daardoor voor publiek niet open.

Informatie en nazorg
Hier geven we voorlichting en advies over mogelijkheden in het prachtige gedenkpark, gedenkstenen en asbestemming. We kunnen hier maximaal vier personen ontvangen. Bij een verstrooiing zelf zijn meer personen toegestaan, mits zij ten minste 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

Mondkapjes
Wij volgen het advies van de overheid en adviseren al onze bezoekers dringend een niet-medisch mondkapje te dragen in onze publieke binnenruimtes. Onze medewerkers dragen in publieke binnenruimtes standaard een mondkapje. Wanneer u heeft plaatsgenomen mag het mondkapje af. Dat geldt ook voor onze medewerkers.

Algemene hygiënische maatregelen
Uiteraard doen we er alles aan om iedereen een veilige omgeving te bieden. Onze medewerkers houden zich aan de door de RIVM voorgeschreven hygiënische maatregelen. Al onze publieke ruimtes worden na gebruik gereinigd.

Voor gasten staat bij de in- en uitgangen desinfecterende handgel ter beschikking. In sanitaire ruimtes kunnen handen worden gewassen met zeep.

Op diverse plaatsen hangen instructies voor gasten.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op, wij staan u graag te woord: 0255 51 48 43 of info@bc-westerveld.nl.

Terug