Opnamen tv-serie Penoza op Westerveld

In maart 2012 zijn op Begraafplaats & Crematorium Westerveld opnamen gemaakt voor het tweede deel van de succesvolle tv-serie Penoza. Deze KRO-productie met onder andere Monique Hendrickx, Willem Nijholt en Jacqueline Blom gaat over de georganiseerde misdaad in Nederland. Begraafplaats & Crematorium Westerveld is regelmatig decor voor tv- en filmopnamen. Door de prachtige natuur en mooie ligging kiezen veel programma- en filmmakers voor Westerveld als locatie voor hun films, programma’s en documentaires.

De serie speelt zich af in de ‘onderwereld’ en beschrijft het leven van het gezin van een groot misdadiger. In het eerste seizoen kwam zijn vrouw, Carmen, erachter dat haar man dieper in de misdaad zit dan ze dacht. Ze probeerde hem te laten breken met alles en iedereen. Dit was echter al te laat, voor de ogen van hun jongste zoon werd haar man geliquideerd.

In het tweede seizoen, dat eind 2012 wordt uitgezonden, heeft niemand ooit meer iets van Carmen vernomen. Iedereen gaat er dan ook vanuit dat zij een nieuw leven is begonnen, ergens in een exotisch oord. Maar de plek waar Carmen met haar drie kinderen een rustig bestaan probeert te leiden, is dichterbij dan men denkt…

 

 

Terug