Opnamen tv-serie Penoza

In oktober 2009 zijn op Begraafplaats & Crematorium Westerveld opnamen gemaakt voor de nieuwe tv-serie Penoza. Deze KRO-productie gaat over de georganiseerde misdaad in Nederland, Monique Hendrickx speelt de hoofdrol.

De achtdelige dramaserie speelt zich af in de ‘onderwereld’ en beschrijft het leven van het gezin van een groot misdadiger. Als zijn vrouw, Carmen, erachter komt dat haar man dieper in de misdaad zit dan ze dacht, probeert ze hem te laten breken met alles en iedereen. Dit is echter al te laat, voor de ogen van hun jongste zoon wordt haar man geliquideerd. Dit is het begin van een nieuw leven voor Carmen. Justitie zet haar onder druk om zo - met haar hulp - het hele misdaadsyndicaat op te rollen. In ruil daarvoor krijgt ze bescherming, wat ze hard nodig heeft omdat er zich steeds nieuwe schuldeisers melden die haar en haar kinderen zelfs met de dood bedreigen.

Carmen heeft een hekel aan verklikkers, maar twijfelt om - voor haar gezin - toch samen te werken met justitie. Ze moet een besluit nemen over haar leven, terwijl iedereen aan alle kanten om haar aandacht strijdt (werk, kinderen, familie en vriendinnen). Moeilijk, vooral omdat ze nooit weet of haar beste vrienden niet opeens haar grootste vijanden zijn.

Begraafplaats & Westerveld is al vaker decor geweest voor tv- en filmopnamen. Door de prachtige natuur en mooie ligging kiezen veel programma- en filmmakers voor Westerveld als locatie voor hun films, programma’s en documentaires.

Penoza wordt waarschijnlijk in het voorjaar van 2011 uitgezonden.

Terug