Scholieren ontdekken WesterveldDe afgelopen weken bezochten jongeren van het Nova College Beverwijk Begraafplaats & Crematorium Westerveld. Ook kwamen scholieren van het Track the Talent-project langs. Ze kregen een uitgebreide rondleiding, een bedrijfspresentatie en maakten kennis met verschillende medewerkers.

Werkweek over sterven en rouw
De studenten ‘verzorging’ van het Nova College bezochten Westerveld als onderdeel van een werkweek. Veel van hen liepen stage in de ouderenzorg en verpleeghuizen, waardoor ze al te maken hadden met terminale zorg en verlies. De rondleiding bracht ze van de aula’s tot de keuken en van de crematieruimte tot het uitgestrekte gedenkpark. Belangstelling was er vooral voor hoe de wensen van de nabestaanden worden ingevuld en hoe een crematie verloopt. “Ik vond het best spannend om hier naartoe te gaan”, vertelde één van de deelnemers. “Maar Westerveld is heel mooi en de medewerkers legden alles heel duidelijk uit, dat kan ik zeker meenemen tijdens mijn stage.”

Ook jongeren van het Track the Talent - een project van Bedrijf en Samenleving Haarlem en omstreken - brachten een bezoek aan Westerveld, waarbij ze meer te weten kwamen over de verschillende functies en werkzaamheden.

Terug