Wandelen tijdens Weekend van de Begraafplaats

In het kader van het landelijke Weekend van de Begraafplaats – met dit jaar als thema ‘Begraafplaatsen: vol liefde’- biedt Begraafplaats & Crematorium Westerveld op zondag 30 mei een bijzondere wandeling in het natuurrijke gedenkpark.

Individuele wandelingen
“Omdat groepswandelingen en -activiteiten vanwege coronamaatregelen nu niet mogelijk zijn, verwelkomen we bezoekers graag op een andere manier”, vertelt Carla Bosua, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. “Ons gedenkpark is namelijk heel geschikt voor een wandeling alleen of met een klein groepje. Met een plattegrond en beschrijving kan iedereen zelf ontdekken dat ook onze begraafplaats ‘vol liefde’ is."

Westerveld biedt een bijzondere wandeling door natuur en langs talloze monumenten als onderdeel van een officiële route van het wandelnetwerk Noord-Holland. Voor de wandeling is een routebeschrijving verkrijgbaar in Petit Café Westerveld. Onze medewerkers ontvangen u graag op het terras, waar u ook iets kunt eten en drinken. Het Petit Café is op zondag 30 mei van 10.30u tot 15.30u voor u geopend.

Weekend van de Begraafplaats
Het Weekend van de Begraafplaats is een gezamenlijk initiatief van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB), stichting Terebinth, de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB) en de ASCE, de Association of Significant Cemeteries in Europe. Bij deze organisatie zijn 179 begraafplaatsen uit 22 Europese landen aangesloten – waaronder ook Westerveld.

www.weekendvandebegraafplaats.nl