Westerveld locatie voor opnamen telefilm ‘Bon Voyage’

Westerveld wordt vanwege de mooie ligging, de natuurrijke omgeving en het monumentale karakter vaak gebruikt als locatie voor televisie- en filmopnamen, zowel binnen als buiten. Zo zijn er recentelijk in de Dudokzaal opnamen gemaakt voor de telefilm ‘Bon Voyage’. Deze film - onder regie van Margien Rogaar - zal in 2011 te zien zijn op Nederland 3.

De film 'Bon Voyage' vertelt het verhaal van een familie met drie kinderen die op het punt staan om op vakantie te gaan. Als blijkt dat Opa Bob ziek is, besluit de familie de zomer thuis te blijven. Het is een zware klap voor moeder Tine. Ze vindt het moeilijk om de situatie te accepteren en zoekt afleiding op andere plekken. Ook dochter Anouk is teleurgesteld. Om haar opa natuurlijk, maar ook om de vakantie. Dit jaar wilde ze eindelijk ontmaagd worden. Thuis gaat ze maar weer werken en sleept ze zich samen met haar blowende collega Rogier (15) door de dagen heen tot zij uiteindelijk besluit om ‘het’ gewoon maar te doen.

Anouks kleine zusje Jasmijn is vooral bezorgd om opa Bob. Ze bestookt hem met vragen over de dood. Bob ontkent. Hij voelt zich fit en gaat zeker niet dood. Maar Jasmijn vraagt door en dan moet hij wel antwoorden. Zoon Jochem is als enige blij dat ze thuis blijven. Hij verheugt zich op een vakantie met zijn beste vriend. Tot Jochems schrik heeft zijn beste vriend een nieuwe beste vriend gevonden en lijkt de vriendschap ten einde. Vader Fred (45) staat aan de zijlijn en observeert.

Bon Voyage is één van de zes telefilms die in 2011 zullen worden uitgezonden. Voor meer informatie klik hier.

Terug