Westerveld neemt deel aan Open Monumentendag 2012

Op zondag 9 september 2012 is Begraafplaats & Crematorium Westerveld onderdeel van de landelijke Open Monumentendag, met als thema ‘Groen van Toen’.

Op deze dag bent u van harte welkom voor een bezichtiging van één van de meest bijzondere gedenkparken van Nederland. Westerveld werd tussen 1880 en 1890 aangelegd door de bekende landschapsarchitect L. Zocher. Bij de uitvoering in Engelse landschapsstijl maakte Zocher gebruik van de natuurlijke glooiing van het terrein, die nog steeds zo kenmerkend is voor deze laatste rustplaats. De beplanting en grote diversiteit aan natuur biedt een gevarieerde wandeling over slingerpaden door afwisselend begroeide gedeelten en meer open stukken die vrij uitzicht bieden. Het uitgestrekte en heuvelachtige natuurgebied biedt een bijzondere en haast romantische aanblik. Gecombineerd met veel groen, straalt deze plek de rust uit die veel mensen zoeken. In het openbare Petit Café Westerveld ligt voor u een plattegrond met een mooie wandelroute over het gedenkpark.

Behalve op Westerveld zijn in het hele land duizenden monumenten gratis opengesteld voor het publiek. Voor meer informatie kunt u kijken op www.openmonumentendag.nl. Wij houden u natuurlijk ook via onze website op de hoogte.

Terug