Westerveld neemt deel aan Open Monumentendag 2013

In het weekend van 14 en 15 september vindt de Open Monumentendag 2013 plaats met dit jaar als thema Macht & Pracht. Begraafplaats & Crematorium Westerveld is één van de deelnemers. U bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan ons bijzondere gedenkpark.

Het gedenkpark werd tussen 1880 en 1890 aangelegd door de bekende landschapsarchitect L. Zocher. Bij de uitvoering in Engelse landschapsstijl maakte Zocher gebruik van de natuurlijke glooiing van het terrein, die nog steeds zo kenmerkend is voor deze laatste rustplaats. Door de grote diversiteit aan natuur is het gedenkpark een mooi decor voor een wandeling over de slingerpaden.

In het openbare Petit Café Westerveld ligt een plattegrond met een mooie wandelroute over het gedenkpark voor u klaar. De wandeling voert u langs verschillende bijzondere monumenten. In het Petit Café is uiteraard voor of na uw wandeling tevens de gelegenheid voor een kopje koffie.

Behalve op Westerveld zijn in het hele land duizenden monumenten gratis opengesteld voor het publiek. Voor meer informatie kunt u kijken op www.openmonumentendag.nl.

Terug