2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 |

Concerto in Memoriam 2009

De muziek tijdens het concerto werd in 2009 verzorgd door het orkest ‘Colla Voce’ (onder leiding van Bob Berkemeier), sopraan Clara de Vries en violist Loek Lufting. Er was weer alles aan gedaan om de bezoekers een breed programma aan te bieden. Zo werden onder andere stukken van Grieg, Berlioz en Mozart uitgevoerd, terwijl ook ‘Summertime’ uit de musical Porgy and Bess van George Gershwin ten gehore werd gebracht.

Woord van Troost
Tijdens het Concerto in Memoriam werd door de dichter F. Starik het speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht ‘Op wonderbaarlijke wijze’ voorgedragen. Indrukwekkend was zeker ook het Woord van Troost van Arjan Erkel, die uitvoerig sprak over zijn ingrijpende ervaringen toen hij voor Artsen zonder Grenzen in Dagestan zat en daar meer dan zeshonderd dagen ontvoerd werd door rebellen. Voor de tekst van zijn Woord van Troost klikt u hier. Voor het van de heer J.M.H.J. Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep', klikt u hier.

In 2010 werd het Concerto in Memoriam op 6 juni gehouden.