2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 |

Concerto in Memoriam 2012

Alleen de muziek kan over de dood spreken." Dit citaat was in 1994 het uitgangspunt van het Concerto in Memoriam, een herdenkingsconcert. En dat is het nog steeds. Met het inmiddels traditionele concert in het monumentale gedenkpark wil Westerveld zoveel mogelijk mensen een mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken. Vandaar dat het openluchtconcert vrij toegankelijk is. Iedereen is welkom.

Dat het concert veel mensen aanspreekt en aan een behoefte voldoet, bewijst het feit wel dat wij elk jaar vele duizenden bezoekers mogen verwelkomen. Het programma bestaat steeds uit (klassieke) muziek, The Last Post en de voordracht van een gedicht. Daarnaast wordt een Woord van Troost gesproken. In de loop der jaren hebben wij hiervoor onder andere de auteur Anna Enquist, majoor A.M. Bosshardt (officier van het Leger des Heils), prof. dr. B. Smalhout, televisiemakers Jacobine Geel en Wilfred Kemp, Luitenant-generaal b.d. H.A. Couzy, Arjan Erkel, Jan Terlouw en Prinses Irene van Lippe - Biesterfeld bereid gevonden.

Het Concerto vond dit jaar plaats op 10 juni om 14.00 uur. Bas Eenhoorn, burgemeester van Alphen aan den Rijn, sprak het Woord van Troost. Hij kwam het laatste jaar met interviews en toespraken veelvuldig in de publiciteit naar aanleiding van de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in zijn gemeente.

Het Westlands Mannenkoor verzorgde op 10 juni de muzikale invulling. Zij voerden onder andere hetAve Verum van Mozart en Die Nachtvan Schubert uit. Ook brachten ze meer populaire stukken ten gehore als Hallelujah van Leonard Cohen enMorning has broken van Cat Stevens. Het gerenommeerde koor - in binnen- en buitenland bekend - staat onder leiding van dirigent Hans de Wit en is met ruim honderdvijftig leden een van de grotere koren van Nederland.

Woord van Troost - Bas Eenhoorn