Bijzondere begraafplaatsen ASCE

Westerveld is gevestigd op een heel bijzondere plek, uniek in schoonheid en uitstraling. Toen Westerveld in 2010 als eerste begraafplaats in Nederland de eer te beurt viel toe te mogen treden tot het prestigieuze ‘gezelschap’ Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE), vervulde ons dat dan ook met trots.

De ASCE is een internationale organisatie van bijzondere begraafplaatsen, opgericht in 2001. Inmiddels zijn er zo’n 85 leden, waarvan slechts twee in Nederland: Westerveld en Moscowa in Arnhem. Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Met hun enorme rijkdom aan architectuur en een onvervangbaar ‘repertoire’ van monumenten uit de afgelopen eeuwen geven zij een uniek beeld van de geschiedenis van een stad en een land. De ASCE doet er alles aan om dit cultureel erfgoed te bewaren, te behouden en ‘Europa’ bewust te maken van het belang én de schoonheid van deze bijzondere begraafplaatsen. Andere leden zijn onder andere het monumentale Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.

Kijk voor meer info op: www.significantcemeteries.org.