Aula

Om de uitvaart van uw dierbare geheel naar wens vorm te kunnen geven, beschikt Westerveld over een speciale aula voor begrafenissen.

In deze aula zijn zitplaatsen voor circa 165 gasten. Er is een orgel en een vleugel voor het vertolken van live muziek. Maar u kunt ook gebruikmaken van de professionele geluidsinstallatie om bijvoorbeeld de favoriete muziek van de overledene af te spelen.

Bij de aula is een aparte familiekamer waar de naasten voorafgaand aan de plechtigheid bij elkaar kunnen komen. Belangstellenden nemen direct plaats in de aula. Hoe u die dienst vormgeeft, is geheel aan u. Muziek, een gedicht, zang, toespraken?

De aula staat minimaal 45 minuten tot uw beschikking. Uiteraard kunt u dat verlengen. We horen graag vooraf uw wensen en adviseren u graag over de invulling en de mogelijkheden.

Na de dienst
Aan het einde van de plechtigheid kan de kist worden gedragen naar het graf. Bij het graf kan de kist nog enige tijd bovengronds blijven, zodat de gasten langs de kist kunnen lopen en een laatste eer kunnen bewijzen. Ook kan de kist in aanwezigheid van de gasten ‘dalen’, zij kunnen dan bijvoorbeeld een schep zand of een bloem op de kist werpen. Bij het graf kan muziek worden gespeeld, maar er kan uiteraard ook een afscheidswoord of een gebed worden uitgesproken.

Op de dag van de begrafenis willen we u en uw gasten zo goed mogelijk van dienst zijn, daarom zijn we graag tot in detail op de hoogte van uw wensen en plannen. Of dit nu gaat over de spreker(s), de muziek of de catering na afloop.

Binnenkijken?