Beplanting

Vierduizend jaar gelden werden met de Egyptische Farao’s al bloemen mee gegeven. Het gebruik om bloemen te plaatsen bij een overledene is dus niet nieuw. Op en rond veel graven op Westerveld staan bloemen en (bloeiende) planten om overledenen te herdenken of eren.

Op Westerveld streven we ernaar beplanting te kiezen die past bij het gedachtengoed van tuin- en landschapsarchitect L.P. Zocher, die park Westerveld ontwierp. Zocher liet de natuur en de seizoenen hun werk doen en stemde daar de kleuren, maar ook de groentinten op af.

Vandaag kunt u kiezen uit vaste beplanting, seizoenplanten of een combinatie. Nabestaanden kunnen deze beplanting zelf verzorgen of dit (gedeeltelijk) overlaten aan onze professionele hoveniers.

Onderhoud
Medewerkers van Westerveld zorgen voor het dagelijks onderhoud van het gedenkpark. Voor dit onderhoud betaalt u een jaarlijkse vergoeding, bovenop de kosten voor huur of aankoop van een graf.

Ook voor het onderhoud van een monument op een graf (zo nodig jaarlijks schoonmaken, inkleuren van letters en tekens) worden jaarlijks kosten in rekening gebracht.