Westerveld: een monumentale ontdekkingstocht

In het gedenkpark van Westerveld zijn veel monumenten te vinden. Elk met een eigen verhaal. Monumentaal, klassiek en modern. Om iedereen de gelegenheid te geven deze monumenten te ontdekken is een uniek naslagwerk verschenen: Westerveld, een monumentale ontdekkingstocht, met prachtige foto’s begeleid door bijzondere verhalen.

De beschreven monumenten in het boek zijn bijzonder vanwege hun karakter, cultuurhistorische waarde en/of de bekendheid van de overledene. Veel bekende mensen vonden op Westerveld hun laatste rustplaats. Kunstenaars, politici, hervormers, pioniers, maar ook bijvoorbeeld mensen uit de radio- en televisiewereld.

Het boek – inclusief plattegrond – beschrijft monumenten van onder andere schrijver Multatuli (Eduard Douwes Dekker), vrouwenrechtenvoorvechtster Aletta Jacobs, vliegpionier Anthony Fokker, politicus Pim Fortuyn en schrijver Boudewijn Büch. Niet alleen klassieke monumenten hebben een plaats in het boek, maar juist ook monumenten met een heel eigentijdse vormgeving. Uiteraard ontbreken ook urnenmonumenten niet. Het boek kost € 7,50 en is te verkrijgen bij Westerveld. Wilt u het boek thuis ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw naam en adres naar: mijnbestelling@facultatieve-media.nl. U betaalt dan € 6,95 verzend- en administratiekosten.

Terug