Gedenktekens

Persoonlijke grafmonumenten
Een uitvaart wordt meer en meer persoonlijk ingevuld, passend bij de overledene. Logisch dan ook eigenlijk dat ook een grafsteen of –monument moet passen bij het leven en het karakter van die persoon. Het monument krijgt zo een unieke waarde als gedenkplek.

Medewerkers van Info & Nazorg kunnen u vertellen wat de mogelijkheden zijn en daarbij adviseren. Welke afmetingen moet het monument hebben, welke materialen zijn beschikbaar en – niet onbelangrijk – geschikt? Welke stijlen zijn er en welke materialen passen daar het beste bij? Natuursteen, roestvast staal, keramiek, glas, hout, of combinaties? Van alle mogelijke uiteindelijke keuzes zijn voorbeelden, hetzij in de toonzaal, hetzij op het gedenkpark.

Bepalingen
Op Westerveld zijn heel veel verschillende monumenten toegestaan, echter niet overal kan alles. Dat heeft te maken met de (rijks)monumentale status van delen van Westerveld. Die status geeft bepalingen voor afmetingen, materiaalkeuze en zelfs onderhoud. Zo worden bepaalde sfeerbelevingen behouden. U vindt hier het aanvraagformulier voor het plaatsen van een gedenkteken. Onze medewerkers informeren u er graag over, eventueel tijdens een rondleiding over het gedenkpark.