Muziek en beeld

Bij veel plechtigheden speelt muziek een prominente rol. De overledene wordt geëerd met toepasselijke of met haar of zijn favoriete muziek. ‘Alleen muziek kan over de dood praten’, een uitspraak van de Franse schrijver André Malraux, blijkt maar al te waar.

Westerveld beschikt over een moderne muziekstudio en een zeer uitgebreide collectie muziek; kerkelijke muziek, klassiek, jazz, koormuziek en uiteraard (Nederlandstalige) popmuziek. Fragmenten van al die muziekstukken zijn online te beluisteren in ons muziekboek:

online muziekboek

Indien gewenst kunt u voorafgaand aan de plechtigheid een afspraak maken met onze professionele muziekadviseurs. U kunt dan de mogelijkheden bespreken van het meebrengen en afspelen van eigen muziek etc. Uiteraard kunnen zij u ook begeleiden bij het kiezen van passende muziek.

Om u optimaal van dienst te zijn en de plechtigheid goed voor te kunnen bereiden is het belangrijk dat de muziek een dag van tevoren bij ons aanwezig is. Om te zorgen dat het afspelen van de gewenste muziek of het tonen van beeld vlekkeloos verloopt, hebben wij een aantal richtlijnen en instructies op papier gezet. U kunt hier de aanleverinstructies downloaden:

Van de plechtigheid kan een geluidsopname worden gemaakt. Deze cd opname kunt u dan later nog eens terugluisteren.