Wandelen op Westerveld

Vanwege de prachtige natuur, de unieke monumenten en de haast on-Nederlandse uitstraling is Westerveld zeer geliefd bij wandelaars, natuur- en vogelliefhebbers. En niet ten onrechte. In het fraaie park bepalen de seizoenen de kleur en komt de oorspronkelijke schoonheid van het ontwerp uit 1888 nog steeds volledig tot zijn recht.

Op Westerveld hebben zich in de loop der jaren ook bijzondere bloemen en planten en niet te vergeten vogels gevestigd. Dit maakt het park een erkend vogelreservaat.

Door zijn natuurlijke heuvelachtigheid biedt het terrein verrassende vergezichten of juist intieme doorkijkjes. En overal liggen de graven, sommige ingetogen en sober, andere monumentaal. Sommige graven zijn al zó oud, dat ze langzaam zijn opgegaan in hun omgeving. De overledenen hebben hier – letterlijk – eeuwige rust gevonden. Zoals de oprichters van Westerveld het bedoelden.

Wandelroutes:

Een monumentale ontdekkingstocht...

In het gedenkpark van Westerveld zijn veel monumenten te vinden. Elk met een eigen verhaal. Monumentaal, klassiek en modern. Om deze monumenten te ontdekken is er een uniek naslagwerk verschenen: Westerveld, een monumentale ontdekkingstocht. Het boek – inclusief plattegrond – beschrijft tientallen monumenten, waaronder die van schrijver Multatuli (Eduard Douwes Dekker), vrouwenrechtenvoorvechtster Aletta Jacobs, vliegpionier Anthony Fokker, politicus Pim Fortuyn en schrijver Boudewijn Büch. De plattegrond is los verkrijgbaar in het Petit Café. U kunt deze hier ook downloaden.

 

Westerveld onderdeel van mooie wandeling door de regio
Wandelnetwerk Noord-Holland heeft onlangs een nieuwe route samengesteld in de omgeving van Driehuis. De wandeling doet ook Begraafplaats & Crematorium Westerveld aan, dat naast een gedenkpark ook een prachtig wandelgebied is. Het startpunt van de wandeling is Station Driehuis. Hier eindigt de route (na 6,25 kilometer) ook weer. U vindt de wandeling hier. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de route en het wandelnetwerk - een initiatief van de samenwerkende gemeenten en terreinbeheerders in Noord-Holland. 

Petit Café Westerveld
Bij de entree van Westerveld ligt Petit Café Westerveld; een sfeervol café waar bezoekers en wandelaars iets kunnen eten en drinken. Wij bieden hier een speciaal wandelaarsarrangement: prettig voordat u aan een wandeling over Westerveld begint, of misschien juist een fijn rustmoment voor daarna. Het Petit Café is zeven dagen per week geopend. ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. U bent van harte welkom.