Westerveld

Aan de voet van het Kennemer Duin in Driehuis ligt Begraafplaats & Crematorium Westerveld. Hier verzorgen wij begrafenissen en crematies. Professioneel, met inlevingsvermogen, ingetogen en vakkundig. Onze medewerkers zijn er voor u. Wij leven met u mee, denken met u mee, nemen u zorg uit handen en adviseren u waar nodig.

Begraafplaats & Crematorium Westerveld is niet zomaar een laatste rustplaats. Het is ook één van de eerste particuliere begraafplaatsen van ons land. En het eerste crematorium van Nederland is er gevestigd. De begraafplaats is een landschapspark in Engelse stijl; organisch, heuvelachtig en weelderig groen. Alle ruimte om er een geliefde te gedenken. Het voormalige landgoed, dat ruim 31 hectare groot is en tal van monumenten telt, heeft een heel eigen identiteit. Westerveld is een gedenkpark.

Het crematorium werd in 1913 gebouwd en is net als de begraafplaats een rijksmonument. Het crematorium en de diverse columbaria zijn door bekende architecten ontworpen. Als monument trekt Westerveld belangstellenden uit het hele land. Ook televisie- en filmmakers zien de unieke, on-Nederlandse uitstraling van Westerveld; talloze malen was de begraafplaats of het crematorium decor voor films, tv-series of educatieve programma’s.

De geschiedenis van Westerveld is nauw verweven met de historie van begraven en cremeren in Nederland. Maar Westerveld laat ook de ontwikkeling in funeraire en monumentencultuur zien in de vele verschillende graven, zerken, urnen en urnenmonumenten en natuurlijk de mausolea.

Op deze website vindt u informatie over de historie van Westerveld, maar vooral ook over het Westerveld van nu. Een begraafplaats en crematorium van deze tijd, met enorm veel mogelijkheden en van een unieke schoonheid.

Als werkgever is Westerveld sociaal betrokken bij de maatschappij. Zo werd Westerveld in 2014 genomineerd voor een sociaal ondernemen prijs.

Wilt u wat weten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0255 514843 of via info@bc-westerveld.nl. We helpen u graag.

Een virtuele rondleiding over Westerveld? Kijk hieronder: